http://www.britovci.banda.cz/webs/b/britovci/usr_files/image/Potravinov%C3%A1%20pyramida.jpg |
Abych tedy tak nějak začala...
Vegetariánem jsem se stala asi před čtyřmi-třemi lety. Samozřejmě jsem si občas maso dala, ale snažila jsem se mu vyhýbat.
Proč? Nechybělo mi to a dělalo se mi zle z toho, že bych mělo jíst něco živého. Vždycky jsem si představila to kuřátko jak pípá, tu kravičku, jak se pase a bylo po radosti z oběda.
Čím jsem maso nahrazovala? Ničím. Občas jsem smsla tofu, nějaký sýr, ale neměla jsem bílkoviny, což je špatně samozřejmě.
Zlom nastal, když mi zjistili alergii na mléko. Poslední zdroje bílkovin jsem musela vyřadit, k tomu alergie na sóju a pozor...i na bílky. Takže papá bílkoviny, já teď budu žít na tucích a sacharidech.
Až když jsem se před nedávnem začala zajímat o výživu, přišla jsem na to, že maso zkrátka potřebuju. Cvičím = potřeba množství bílkovin a bílkoviny jsou důležité i při hubnutí!
Maso jím asi od poloviny dubna a vidím, že tělo je rádo, jelikož mám na něj stále chuť :D Střídám to samozřejmě i s věcmi, které mám zakázané. Šmakoun mi teda moc nejede, tofu mi leží v lednici, ale po tvarohu a sýru se můžu utlouct!
Pak je tady samozřejmě otázka, že kuřata jsou napíchaná hormony. Ano, to je pravda a znám dokonce lidi, kterří z toho měli zdravotní potíže. Co s tím dělat? Raděj si připlatím za drůbež domácího či bio chovu, než aby ho kupovala v supermarketech.
A co jsem si jako vegetarián uvědomila? Tím, že nebudeme jíst stejně nezabráníme jeho produkci a konzumaci ve světě.
Žádné komentáře:
Okomentovat